УДРУЖЕЊЕ ПРАВНИКА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ

ДЕСЕТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖЕЊА ПРАВНИКА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ

Седница одржана дана  28.01.2023. године у Белој Паланци са почетком у 13,30 часова („Вожд“).

У Белој Паланци одржана је свечана седница управног одбора Удружења правника Правног факултета у Нишу посвећена дану оснивања удружења. Дан оснивања је 31.01.2004. године.

На седници расправљало се о следећим тачкама дневног реда:

  1. Упознавање присутних са ангажовањем Удружења у протеклом периоду
  2. Наставак рада на организацији трибине – годишњица агресије на СРЈ 1999. г.
  3. Формирање комисије за организацију Сусрета правника у Књажевцу
  4. Разно

Рад

  1. Уводно излагање, презентер Дракча Илић.

Поред евоцирања рада Удружења од оснивања до данас, излагање је било са освртом на осму седницу  Управног одбора, формирањем Комисије за нормативну делатност на челу са Мирославом Станковићем, организовањем генерацијских сусрета генерација 1963, 1973, 1983, 1993, 2003, 2013. предлогом да удружење узме активног учењшћа на разним округлим столовима, форумима у вези правне пролематике, изнешен предлог у вези финансирања удружења- конкурисање удружења на разним пројектима.

2. Формирање Комисије за организовање трибине поводом обележавање годишњице бобмардовања Југославије 1999. године – известилац Радомир Јоцић.

Замисао је да се трибина организује у Дому војске или у свечаној сали Универзитета у Нишу и то од стране Удружења правника у Нишу и Удружења Генерала и адмирала Војске Србије. На трибини би говорили генерал Влада Лазаревић, декан Правног факултета у Нишу др Небојша Раичевић (међународно правни аспект), генерал Петковић Слободан (бомбардовање осиромашеним уранијумом и последице) и неко из војног правобранилаштва са освртом на правни аспект. Испред Удружења правника Ниш једногласно је изабрана Комисисија за организовање трибине поводом обележавања годишњице бобмардовања Југославије 1999. у саставу: Љубивоје Славковић, Радомир Јоцић и Сандра Јовановић.

3. Формирање организационог одбора Сусрета правника у Књажевцу 2023. године. Предлаже се да се овогодишњи традиоционални сусрети правника у Књажевцу организују у у мају месецу и то дана 19. 20. и 21. У организационом одбору су Јасна Крстић, Дракча Илић са тенденцијом проширења истог и на друге чланове Гордана Раденковић и јавни извршитељ Зоран Богдановић из Ниша, пореклом из Књажевца.

4. Разно. Удружењу правника Праног факултета у Нишу придружио се нови члан Стојан Прокоповић са великим ентузијазмом. Мирослав Станковић, председник Комисије за нормативну делатност, предлаже да удружење треба бити активније и ажурније, односно да треба критиковати неправилности у систему, не треба се либити упирања прстом у проблем.

Седница завршена дана 28.01.2023.г. у 14:20 часова.

Записник водила

Сандра Јовановић